Utbildning a micro business akademiker

Företagsutbildning förbättrar zeinas företagsframtid
juni 21, 2018
De lära sig att älska att lära
juni 21, 2018

Utbildning a micro business akademiker

Micro företagsutbildning hölls förra året i Nouakchott, Mauretanien. Utbildningen var en strävan att utrusta och ge lokala entreprenörer med kompetens och strategier för att utveckla hållbara småföretag.

Låt oss komma ikapp dessa deltagare när de deltar i en uppföljningskurs och intervjuade för att avgöra om de principer och färdigheter de fått från kursen fortsätter att främja framgång i affärer.

Här är några intressanta höjdpunkter och kommentarer från de korta intervjuerna:

Binta hade gjort flera misslyckade försök att driva en tygfärgningsverksamhet före kursen. Men i dag har hon framgångsrikt nystartat och driver ett tygfärgnings företag med 4 anställda sedan det dynamiska Business Start-up programmet (DBSP) under 2011.Bintas verksamhet har varit lönsamt i 12 månader. Hon är så stolt över att kunna erbjuda bra kläder och skor till sina barn. Kursen i kassaflöde var den mest värdefulla ämnet i Bintas ögon! Hon har också lärt sig mycket om att göra marknadsundersökningar och förbättra sin publicitet."Nu är jag mer försiktig när jag fattar beslut. Jag har lärt mig att planera saker bättre och vara mindre impulsiv med hur jag spenderar mina pengar. Nu tar jag mig tid att reflektera innan jag gör något. "

Selly har drivit ett framgångsrikt företag som säljer skönhetsprodukter hela 12 månader efter utbildningen. Det är en liten deltids syssla, eftersom hon studerar på heltid. Selly har lärt up sin mor och en av sina systrar för att driva verksamheten, trots att hon är den enda anställda. Hur har utbildningen hjälpt Selly? "Jag lärde mig att föra en kassabok. Den praktiska övningen i att tjäna pengar förvånade mig. Jag kunde inte tro att man kunde tjäna pengar när man började med så lite! Kanske viktigast av allt, gav utbildningen mig mod att se framåt och hoppas på min framtid, inte bara leva dag för dag. "

Mohamed driver framgångsrikt ett småföretag som hanterar webbplatser för husbygge. Amadou har öppnat en privat skola där han undervisar i franska och Lemrabatt driver en lönsam frisörverksamhet / frisersalong. Alla tre männen visade stolt sina framgångsrika initiativ från näringslivet 12 månader efter mikroföretagskursen.

Detta är fem exempel på deltagare som är anställda i sina egna privata företag med hjälp av kunskaper och strategier som samlats från utbildning för att bygga hållbara företag!


Mauretanien Projekt


Relaterade Samhällsutveckling Projekt


Hjälp Till!

GE EN GÅVA

Operation Mercy is a member in good standing with Svensk Insamlingskontroll, (the Swedish Foundation for fundraising control), who ensures quality control of donation management for Swedish based charities.