Skotillverkning startad genom arbete

Afghan village acknowledges
juni 20, 2018
Att sätta upp mål städar upp grannskapet
juni 20, 2018

Skotillverkning startad genom arbete

Det finns framgångsberättelser om medlemmar i självhjälpsgrupper runtom i Afghanistan och här följer en av dem. Operation Mercy har nu mer än 600 sådana grupper för att ge kvinnor och deras familjer bättre kontroll över sina liv.

Zainab, en gruppmedlem från Yakatoot-området, sa: "jag gick med i Jaalagruppen för två år sedan och har arbetat som gruppens bokförfattare. Jag är 21 år gammal och har ett litet barn. Jag gick i skolan till tionde klass och gifte mig sedan. Min man är analfabet. Under kriget emigrerade vi till Iran där min man lärde sig tillverka skor. När vi återvände från Iran kunde min man inte hitta något arbete.

När jag fick affärsutbildning beslöt jag mig för att starta ett litet företag för min man eftersom han kunde tillverka skor. Jag tog tre lån och investerade i hans företag. Han köpte material för att tillverka skor och började arbeta. Jag hjälpte honom också att göra skor hemma" Hon fortsätter: "Tidigare tilläts jag inte gå utanför hemmet och umgicks inte med grannarna men nu köper jag allt som behövs i hushållet själv. Faktum är att mitt liv har blivit bättre än någonsin förr. Tre månader innan jag satte upp målet att förbättra min mans affärsverksamhet tog jag ett lån på 30 000 Afghani. Under den första månaden köpte han tillverkningsmaterial. Därefter lånade jag 66 000 Afghani för att utveckla hans affärer ännu mer. De flesta affärsinnehavarna i stadens centrum har varit intresserade av att köpa hans produkter. Han har en nettoinkomst på 15 000 Afghani i månaden och klarar av alla hushållets utgifter. Han har också ett kapital på 100 000 Afghani för sin affär. Alla mitt livs framgångar beror på självhjälpsgruppen och min vision är att utveckla min mans arbete ytterligare".


Afghanistan Projekt


Relaterade Grupphälsa Projekt


Hjälp Till!

GE EN GÅVA

Operation Mercy is a member in good standing with Svensk Insamlingskontroll, (the Swedish Foundation for fundraising control), who ensures quality control of donation management for Swedish based charities.