Lektioner I kvinnors hälsa I byara

Hälsolektioner för kvinnor gör skillnad I tadzjikistan
juni 21, 2018
Vad har du I garderoben?
juni 21, 2018

Lektioner I kvinnors hälsa I byara

I avlägsna byar i Tadjikistan kan det vara svårt att få tag på ny utbildning och nya idéer. Möjlighet att få gå i skolan och få utbildning är begränsad för bykvinnor och många tillbringar det mesta av sin tid nära hemmet. För att öka medvetandet och uppmuntra kvinnorna att ta hand om sin egen hälsa och framtida generationers, bestämde sig Operation Mercys team för att ta med lektionerna till kvinnorna. När de nu reser till flera byar varje vecka håller de lektioner i kvinnors hälsa med grupper av sjuksköterskor och tonårsflickor tillsammans med bykvinnor av vilka många har barn med handikapp.

Intresset skiljer sig från by till by men entusiasmen för lektionerna växer med varje besök. De som deltar berättar för sina grannar och strax kommer många ivriga att vara med och lära sig ny information från de grundläggande hälsolektionerna. Med ett genomsnitt på 10 till 15 kvinnor i varje klass har nu 80 deltagare slutfört lektionerna om näringslära och kvinnors hälsa. Dessutom har ca 1900 informerande graviditetskalendrar distribuerats.


Tadzjikistan Projekt


Relaterade Utbildning Projekt


Hjälp Till!

GE EN GÅVA

Operation Mercy is a member in good standing with Svensk Insamlingskontroll, (the Swedish Foundation for fundraising control), who ensures quality control of donation management for Swedish based charities.