Hälsolektioner för kvinnor gör skillnad I tadzjikistan

Förändring av systemet
juni 21, 2018
Lektioner I kvinnors hälsa I byara
juni 21, 2018

Hälsolektioner för kvinnor gör skillnad I tadzjikistan

Shaknoza var orolig. Hennes 14 månader gamla baby var väldigt mager och blev ofta sjuk. Hon förstod inte vad det kunde vara för fel med henne. Hon bestämde sig för att gå till sin granne Dilbar för att få råd. Hon visste att Dilbar hade gått till hälsolektioner för kvinnor som Operation Mercy inbjudit till i deras by.

”Vad har du gett henne att äta ” frågade Dilbar?

”Jag ger henne gröt med mjölkpulver”

” Det är inte tillräckligt med näring för ett barn i hennes ålder! Hon behöver mer än gröt! Du skall också ge henne bönor, ägg och juice!”

Dilbar fortsatte att prata med Shaknoza om hälsosam mat och tillskottsnäring för spädbarn och småbarn. Detta hade hon lärt sig genom lektionerna i vårt projekt.

Vår önskan är att se by-kvinnor använda vad de lärt sig genom lektionerna och att ge informationen vidare till familjemedlemmar och grannar. På så sätt multipliceras effekten av projektet. Vi är glada att se att strategin fungerar. Nu växer och frodas Shakhnozas baby och går upp i vikt. Vi älskar att höra dessa framgångshistorier från våra deltagare och att veta att lektionerna gör en verklig och bestående skillnad för kvinnor och deras familjer i Tadzjikistans byar.


Tadzjikistan Projekt


Relaterade Utbildning Projekt


Hjälp Till!

GE EN GÅVA

Operation Mercy is a member in good standing with Svensk Insamlingskontroll, (the Swedish Foundation for fundraising control), who ensures quality control of donation management for Swedish based charities.