Företagsutbildning förbättrar zeinas företagsframtid

Matbistånd för syrianska flyktingar I jordan
juni 21, 2018
Utbildning a micro business akademiker
juni 21, 2018

Företagsutbildning förbättrar zeinas företagsframtid

Zeinas* berättelse: "Jag vill hjälpa människor som trodde att de aldrig kunde lyckas".

"Jag har satt in 60 USD på banken på 3 veckor!" Det kanske inte låter som mycket pengar men före deltagandet i företagsutbildningen hade Zeina bara lyckats spara 33USD på sitt bankkonto under hela de två föregående åren. Hon visade stolt upp sin sparkontobok för att vi skulle få se hennes nyligen gjorda insättningar. "Det här har varit otroligt för mig! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna tjäna så mycket pengar när jag började med endast 2000MRO (7,30USD). Utbildningen har visat mig vikten av disciplin när det gäller att kontrollera mitt kassaflöde och att spara min förtjänst. Nu vet jag varför jag tidigare misslyckades och jag har sett att även ett litet företag kan lyckas."

Även om Zeina var ganska blyg och lågmäld en stor del av tiden hon berättade om sin framgång talade hon med tillförsikt, passion och upphetsning: "Om jag kan lyckas med ett företag med så lite pengar vet jag att andra också kan det och jag vill göra allt jag kan för att hjälpa människor som var som jag och trodde att de aldrig kunde lyckas."

Zeina är skild och mor till två unga flickor. De bor i ett litet träskjul i ett av de avsides belägna distrikten i Nouakchott.

Operation Mercys samarbetspartner, samhället Doulos, har åtta samhällscentra i Nouakchott som för närvarande ger mer än 2000 familjer möjlighet att delta i program som sätter i stånd och utrustar samhällen.

(*Zeina är inte hennes riktiga namn).


Mauretanien Projekt


Relaterade Samhällsutveckling Projekt


Hjälp Till!

GE EN GÅVA

Operation Mercy is a member in good standing with Svensk Insamlingskontroll, (the Swedish Foundation for fundraising control), who ensures quality control of donation management for Swedish based charities.