En hjälpande hand I afghanistan

Arbete för att sänka barns och mödrars dödstal
juni 20, 2018
Afghan village acknowledges
juni 20, 2018

En hjälpande hand I afghanistan

Operation Mercys BLiSS-projekt fortsätter att göra tydlig skillnad i Afghanistan. Under 2011 deltog och examinerades över 1200 kvinnor och 300 män i den 16 veckor långa BLiSS-kursen i Afghanistan. Då många kvinnor föder sina barn i sina egna hem är detta ett mycket värdefullt faktum för att kunna hjälpa till med säkra och renliga rutiner vid förlossning. Afghanistan har ett av de högsta dödlighetstalen i världen för mödrar och nyfödda. Operation Mercy Afghanistan försöker hantera detta genom att tillhandahålla utbildning som ger de kunskaper och färdigheter som behövs för att rädda liv.

Rogul har gått en BLiSS-kurs i Kabul. Vid en kursutvärdering nyligen berättade hon denna historia för lärarna.

"Jag hade åkt hem för att besöka min familj. När jag kom fram märkte jag att en av kvinnorna i familjen höll på att föda. Jag frågade om kvinnans situation, och fick svaret att förlossningen hade pågått i tolv timmar och att kvinnan blev svagare och svagare. Familjemedlemmarna ville ta henne till sjukhuset, men det verkade lite sent påkommet då barnets huvud redan syntes. Jag frågade dem varför de inte tagit henne till sjukhuset tidigare, och fick svaret att de tyckte att allt verkade vara OK och att hon skulle kunna föda hemma. Min familj hade inte förberett någon ren plats för henne så jag bad snabbt andra att förbereda allt åt mig, som jag hade lärt mig i BLiSS-kursen. Jag gav kvinnan något att dricka, tvättade mina händer med tvål och rent vatten och försökte hjälpa kvinnan att föda barnet på ett rent sätt. Mina kunskaper från utbildningen var ovärderliga för mammans och barnets hälsa."


Afganistan Projekt


Relaterade Grupphälsa Projekt


Hjälp Till!

GE EN GÅVA

Operation Mercy is a member in good standing with Svensk Insamlingskontroll, (the Swedish Foundation for fundraising control), who ensures quality control of donation management for Swedish based charities.