Barns liv förändras

Hunger efter utbildning I afghanistan
juni 20, 2018
Några av böckerna av afghaner för afghaner!
juni 20, 2018

Barns liv förändras

Genom metoden Självhjälpsgrupp arbetade personal förra året hårt i de mindre privilegierade delarna av Kabul och dess omgivningar för att bilda nya barngrupper. Så många som 1500 barn var med i någon grupp och gläder sig nu åt att läsa våra Rahmatböcker.

Vi kan se förändringar i hur barnen beter sig när de ger sig i kast med böckerna. Nedan följer svar från barn i Barngrupperna:

Tasal är 12 år gammal. Han skrattade medan han svarade: "Krokodilen är så smart. Efter att ha läst den här boken bestämde jag mig för att borsta mina tänder varje gång jag ätit! Jag berättade historien för klasskamrater. Nu är vi fyra stycken som borstar tänderna varje dag! Krokodilen är smartare än vi!" Denne unge afghan läser inte bara våra böcker. Han lär andra barn att läsa och skriva och kallar dem "mina elever". Han tillägger: "Om någon kan vara vän med djur borde det vara lätt att vara vän med andra barn."

Jabir sa: "Jag tycker om boken om djur. Jag gillade verkligen historien om duvan. Jag vill vara långt borta från krig. Jag vill vara fri som en duva. Jag brukade slåss med andra barn men nu har jag bestämt mig för att vara vän med dem. Jag lärde mig att respektera mina föräldrar."

Sina sa: " Jag tycker om historien om Onkel Tom. På den tiden trodde en del människor att de svarta var dåliga men en del var vän med dem och ville hjälpa dem. Det är sorgligt när människor utnyttjar andra människor – som i slaveri. Jag tycker inte om diskriminering. Vi är alla människor. Gud skapade oss alla. Diskriminering är mycket dåligt och en skam."

Under de senaste åtta åren har mer än 100 000 böcker publicerats av vårt projekt Rahmat Publications. Beviset på dess inflytande visar sig hos barnen i Afghanistan.


Afghanistan Projekt


Relaterade Grupphälsa Projekt


Hjälp Till!

GE EN GÅVA

Operation Mercy is a member in good standing with Svensk Insamlingskontroll, (the Swedish Foundation for fundraising control), who ensures quality control of donation management for Swedish based charities.