Att sätta upp mål städar upp grannskapet

Skotillverkning startad genom arbete
juni 20, 2018
En dag med cirkusen
juni 20, 2018

Att sätta upp mål städar upp grannskapet

Varje självhjälpsgrupp har en plan eller ett mål att arbeta mot. En del av självhjälpsgrupperna ställer upp tremånadersplaner andra sexmånadersplaner och de mer mogna grupperna kan ha ettårsplaner. De flesta grupperna klarar av sina mål men i bland måste de göra om planen eller senarelägga den.

Shamshadgruppen i Kartenouområdet av Kabul gjorde upp tre planer: Att städa upp vägarna, installera en vattenpump och hålla olika kurser för att utbilda barn. Alla kvinnorna satt tillsammans och diskuterade varje enskilt problem. Till slut bestämde de sig för att det första målet var att städa upp vägen. Till en början talade en representant för gruppen med grannarna som inte var medlemmar och diskuterade problemet och hur man skulle lösa det. Efter diskussionen talade de med kommunordföranden och kontaktade därpå distriktets styrelse och förklarade problemet. Efter en månad skickade distriktskontoret fyra nya stora skräpcontainrar. "Nu planerar vi för en vattenpump till området. Vårt arbete går framåt och vi fortsätter till vi nått vårt mål. Vi borde ha planer för alla olika delar av våra liv:" sa alla medlemmarna.


Afghanistan Projekt


Relaterade Grupphälsa Projekt


Hjälp Till!

GE EN GÅVA

Operation Mercy is a member in good standing with Svensk Insamlingskontroll, (the Swedish Foundation for fundraising control), who ensures quality control of donation management for Swedish based charities.